Hvorfor et online kursus om bækkenbunden til nybagte mødre?

efterfoedsel-nybagt-mor-fysioterapi-baekkenbund

 

Jeg møder en del undrende blikke, når jeg fortæller, at jeg nu udvider min gynobs klinik med et online produkt til nybagte mødre om bækkenbunden.

Fysioterapeuter arbejder som regel fysisk med andre mennesker ved behandling på en eller anden måde. Jeg kender på nuværende tidspunkt ikke selv til fysioterapeuter der har online produkter i forbindelse med deres klinik.

Så….jeg forstår, hvorfor nogle undrer sig, og har heller ikke selv tænkt tanken om onlineprodukter, til bl.a. nybagte mødre, før jeg blev opmærksom på de følgende ting.

 

  • Jeg har længe været opmærksom på, hvor stor en forskel det kan gøre for de kvinder, der når så langt at de booker en tid, og får hjælp til deres underlivsproblemer efter fødslen. Problemet er bare, at det kræver utroligt meget som nybagt mor, at booke-tid-og-komme-ud-af-døren, selvom de har store problemer med deres underliv.
    Alle disse kvinder kan få hjælp tidligt, ved at få masser af brugbar info, lige hjem i sofaen. Hvis de har brug for en gynobs fysioterapeut, til at hjælpe dem med at finde bækkenbunden igen eller brug for hjælp på grund af skader efter fødsel, bliver det nemmere at prioritere, fordi de nu har viden om hvor vigtigt det er, at få hjælp til at komme videre.
  • Der er og har i LANG tid været en MEGET stor nedskæring i det offentlige system, og det går også ud over den fysioterapi, der giver mulighed for at forebygge på dette område. Det er meget forskelligt hvilke tilbud, der er tilbage på sygehusene, til de fødende kvinder, rundt om i landet. Desværre er der skåret MEGET ned på fødselsforberedelse hos jordmødrene,  og hos fysioterapeuterne på sygehusene er tilbuddene også skåret helt ind til benet.
    Det er sådan i dag, at man er indlagt i mindre end 48 timer efter fødslen, og er man flergangsfødende, er man kun på sygehuset i 4-6 timer efter fødslen. Det er begrænset hvor meget viden, der på så kort tid, kan presses ind i hovedet på en nybagt mor, af det personale der er tilbage på afdelingerne. Som jeg ser det, så er det kun de fødende kvinder, der har så store problemer efter fødslen, at de bliver indlagt, der har mulighed for at få god viden fra gynobs fysioterapeuterne på sygehuset.
  • I min klinik, går mindst 80% af min konsultationstid med kommunikation og information. Alt den information, er der alt for få der får glæde af, da det er meget begrænset hvor mange mennesker jeg kan hjælpe via 1:1 sesioner på klinikken.
    Via online produkter, kan jeg hjælpe mange flere mennesker, med den viden jeg har opbygget omkring dette emne, og det syntes jeg er fantastisk. Tanken er simpelt hen, at alle kvinder der har født, har brug for at få god information af en fysioterapeut med speciel viden inden for underlivs-problematikker.

 

Så summa sumarum, ønsker jeg, at hjælpe alle de gravide kvinder, der gerne vil have hjælp til at komme godt igennem efterfødselsforløbet. Med et online kursus, kan jeg give min viden videre til dem, der har allermest brug for den, i en moderne og let tilgængelig form. Og sidst men ikke mindst, vil jeg være med til at øge opmærksomheden på den lille og skjulte, men meget vigtige bækkenbundsmuskel.
Jeg ønsker, at jeg, ligesom mange af mine gynobs kollegaer, kan være medvirkende til, at så mange kvinder som muligt kan få et langt liv, med en velfungerende bækkenbund og et sundt underliv.

Skriv dig op til nyhedsbrevet her, hvis du ønsker at være den første, der får besked, når online kurset til højgravide og nybagte mødre går i luften.

 

Kontakt

Dorte Kildegaard
Tlf: 31 10 06 29
mail: info@dortekildegaard.dk

Klinikadresse:
Rødeledvej 2, Nr. Søby
5792 Årslev
(6 km. syd for motorvejen ved Odense)