Nedsynkning

Mange kvinder oplever, at de på et tidspunkt i deres liv begynder, at få gener med tyngdefornemmelse fra underlivet. Det kaldes i lægesprog “genital prolaps”. Hvis generne er store nok, kan det komme på tale med en operation, for at få syet udbulingen op på plads og dermed fjerne generne. Det første man forsøger, er dog altid om man kan afhjælpe generne, ved optræning af bækkenbunden. Bækkenbunden har bl.a. til opgave at understøtte alle vores underlivsorganer, og det er derfor vigtigt at bækkenbunden er velfungerende.

 

Mange oplever symptomerne i forbindelse med overgangsalderen

Nogle kvinder går rundt med en svaghed i f.eks. skedevæggen. Det kan skyldes en fødselsskade, mangeårigt tungt arbejde, eller at man har døjet meget med hård mave. Denne svaghed mærker man ofte slet ikke noget til, indtil overgangsalderen. Ved overgangsalderen bliver den spændstige hud lidt slappere, og det gør bindevævet i underlivet også. Det betyder, at der er rigtig mange kvinder der først mærker noget til deres svaghed i underlivet med nedsynkningssymptomer omkring overgangsalderen.

Det er meget vigtigt at have en velfungerende bækkenbund, for at kunne holde på alle vores underlivsorganer. Fungerer bækkenbunden dårligt, mangler der en god bund til at holde på underlivet, det kan forværre symptomerne fra udbulingen, og gøre problemet større. Det er derfor helt nødvendigt at få genoptrænet bækkenbunden, så der igen kommer en så fast bund i bækkenet som muligt.

 

Behandling

Langt de fleste patienter hjælpes med 3 konsultationer. Der vil typisk være konsultationer fordelt over 2 – 3 måneder med 1 – 2 opfølgninger undervejs.

Læs her om priser