Kongres i Nice, Hussalg, Flytning, Ny klinik og Studerende igen!

Dette blogindlæg kommer til at byde på lidt af hvert, fordi der er sket såååå meget, siden jeg sidst gav lyd fra mig her på bloggen. Det har rent ud sagt været en af de mest travle perioder i mit liv. Nu er jeg kommet på den anden side af alle strabadserne, og klar til igen at skrive lidt på bloggen.

 

Kongres i Nice

I Januar måned var jeg heldig, at jeg fik et legat af gynobs gruppen, og fik dermed mulighed for at deltage i en verdenskongres inden for området “Abdominal and Pelvic Pain”. Kongressen foregik i juni måned i Nice, Frankring.

Det var en helt fantastisk sted med sommer, sol og en hyggelig gammel bydel lige om hjørnet fra hotellet. Der var dog ikke meget tid til at slikke solskin, på de 3 tætpakkede dage kongressen varede. MEN som du kan se på billedet, var jeg liiige oppe og nyde udsigten fra tagteressen og poolen inde kongressen startede.

Kongressen var en kæmpe oplevelse, og et bombardement af informationer fra morgen til aften. Der var afsat  mellem 10 og 20 minutter til hver taler, og alle brændte for at fortælle om deres fagområde eller deres forskning. Det resulterede ofte i talere der speedsnakkede, så jeg slet ikke kunne nå at tage noter. Jeg endte med at tage billeder af alle de slides jeg tænkte ville være relevante senere……og endte op med over 700 billeder;-)))

Gynækologen fra Paris, der lærte mig om V-selvfie!

En lille anekdote fra de mange foredragsholdere, som jeg ikke kan lade være med at dele med dig. På den første konferencedag var der en sød, lille, fransk dame med en klud viklet om hovedet der gik på scenen. Hun er gynækolog i Paris, og fortalte om hendes mangeårige erfaring med kvinder der har lidelsen vulvodyni. Hun holdt et interessant indlæg med en masse statistik på hendes mange patienter igennem tiden. Hun brugte altid i stor grad fysioterapi som 1. valg af behandling til kvinder med vulvodyni, og kunne fortælle at hvis hun strandede på en øde ø, og kun kunne medbringe en behandler, så ville hun helt sikkert vælge at tage en fysioterapeut med;-)

Hun brillerede også med at lære mig et helt nyt ord “V-Selfie”. Den lille, ældre dame fortalte, at hun har en hel del patienter, der gerne vil dokumentere hvordan de ser ud, når de har rødme, svien og hævelse af skedeåbningen (vulvodyni). Disse unge kvinder tager et billede af deres skedeåbning, og det er denne fremgangsmåde hun har døbt V- selfie a.k.a. vaginal – selfie. Hun pointerede dog, at billederne ofte var ubrugelige til at stille en diagnose pga. billedkvaliteten;-))))

 

Spændende gynobs fysser fra andre dele af verden

Der var meget interessant viden at hente fra andre gynobs fysser, og en af dem jeg vil fremhæve her er Stephanie Prendergast. Hun er fra USA, og er til daglig fysioterapeut på en gynobs-klinik der behandler mænd og kvinder der har underlivssmerter. Hun havde flere interessante indlæg på kongressen, og hun rejser en del rundt i verden for at holde foredrag om gynobs fysioterapi.  Det er en erfaren fysioterapeut, som har en masse god evidensbaseret viden at dele ud af, og jeg håber at det bliver muligt for mig en dag at møde Stephanie, og lære fra hende. Jeg kan varmt anbefale hendes hjemmeside http://www.pelvicpainrehab.com/  På hjemmesiden findes der masser af god information, og der er godt beskrevne patienthistorier, som mange vil kunne spejle sig i.

Jeg tog meget god viden med hjem fra Nice, men helt overordnet, så tog jeg hjem med en oplevelse af, at specialiseret fysioterapi mange steder i verden, bliver betragtet som den bedste måde at behandle kroniske mave og underlivssmerter på. Det er i Danmark ikke en selvfølge at bliver tilbudt fysioterapi, når man henvender sig til lægen, gynækologen eller urologen med underlivssmerter. MEN jeg har, efter Nice-turen, en tro på at vi også i Danmark, en dag ud i fremtiden bliver bedre til at tilbyde en behandling der er mere helhedsorienteret, med brug af specialiseret fysioterapi.

 

Flytteplaner i sommerferien

Efter jeg kom hjem fra Nice, endte min families sommer med at stå på salg af vores 9 år gamle hus. Min mand og jeg har leget lidt med tanken om at flytte lidt længe ud på landet. Min mand er sådan en der har brug for masser af plads, en stor lade til hans hobby – veteranbiler, og mulighed for at larme lidt med maskiner uden at det generer en masse naboer. Jeg vil elske at bo tæt på skov og natur, så da vi i sommers blev spurgt om vi ikke havde lyst til at sælge vores hus, var der ikke langt fra tanke til handling.

Klinik-dorte-kildegaardDa en idyllisk bolig på landet, tæt på børnenes skole ikke lige hænger på træerne, har vi valgt at købe en lille midlertidig bolig i Nr. Lyndelse tæt på børnenes skole. Vi flyttede midt på efteråret, så alting er gået lidt stærkt. Min klinik har jeg valgt at have i forbindelse med min bolig. Det betyder at vi har lavet en lille bygning ved siden af vores nye hus. Jeg har nu en rigtig fin klinik, som er placeret ved siden af vores bolig på syrenvænget 7, i Nr. Lyndelse.

 

Tilbage til skolebænken

Jeg valgte i februar at søge ind på kandidatuddannelsen i fysioterapi. I Juli fik jeg af vide at jeg var optaget, og 1. september startede jeg så på Syddansk universitet. Jeg valgte at søge ind på uddannelsen for at forbedre mig inden for mit speciale. Jeg vil gerne være bedre til at udbrede viden om behandling af underlivssmerter hos fysioterapeuter med specialuddannelse i underlivsproblemer. Den bedste måde jeg kan gøre det på, er ved at kende til al den forskning der allerede ligger, og måske også byde ind med ny forskning på området.

Kandidatuddannelsen er et fuldtidsstudie på 37 timer, og varer i 2 år, men jeg har selvfølgelig stadig åben i klinikken. Jeg elsker mit arbejde, og vil ikke undvære det, selvom det kommer til at betyde ekstra arbejde i perioder.

Jeg glæder mig til at tage hul på 2016, og se om det kan byde på lige så mange spændende forandringer, som der har været i 2015;-)

Kærlig hilsen

Dorte Kildegaard

PS: Jeg er nemmest af fange på mail, så skriv en mail hvis du har spørgsmål, eller hvis du ønsker at bestille en tid i klinikken.