Inkontinens – mænd

Urininkontinens eller det vi kan kalde ufrivillig vandladning er forholdsvis sjælden hos yngre mænd, men problemet bliver hyppigere med alderen, og ses oftere hos mænd over 60 år. Inkontinens kan hos mænd deles op i flere forskellige slags inkontinens:

  • Stress inkontinens (urinlækage ved hop, nys, tunge løft mm. altså hver gang bugpresset stiger og der er et tryk på blæren.)
  • Urge inkontinens (tisse trang, og nogle gange også ufrivillig sammentrækning af blæren, med urinlækage til følge)
  • Efterdryp
  • Blandingsinkontinens (en blanding af stress inkontinens og urge inkontinens)

Mænd kan ligesåvel som kvinder have stor gavn af at stifte et bedre bekendskab med bækkenbunden og lære hvordan bækkenbundens funktion kan optimeres.

 

Prostata opererede

Bækkenbunden danner bunden i bækkenet, og prostata er placeret lige over bækkenbunden. Bækkenbunden er derfor involveret i operationer hvor prostata bliver fjernet pga. kræft. Denne operation påvirker bækkenbund, urinrør og blæren, og det er derfor anbefalet at alle mænd der har fået en prostata operation bliver undersøgt og vejledt hos en specialuddannet fysioterapeut i viden og øvelser for bækkenbunden.

 

Behandling

De fleste patienter hjælpes med 3 konsultationer. Hver enkelt person har individuelle behov. Der vil typisk være konsultationer fordelt over 2 – 3 måneder med 1 – 2 opfølgninger undervejs, da der skal være tid til selvtræning. Der er også nogle der kan klare sig med en enkelt konsultation, og klarer derefter selv den videre træning.

 

Læs her om priser