Venepumpeøvelser er et fantastisk redskab til at hjælpe et overbelastet kredsløb. Når vi står og sidder meget, hjælper musklerne ikke til med at pumpe blodet rundt, og der vil for mange ophobe sig en del væske i vævet, som ikke kan komme væk. Det betyder for mange, hævede ben, især omkring anklerne, men faktisk kan der også være en del ekstra væske i bækkenet. Det vil betyde at mange gravide med bækkensmerter får flere smerter, hvis der ophobes væske i bækkenet.

gravid-bækkensmerter-venepumpeøvelserFor at komme af med den ekstra væske, hjælper det absolut ingen ting at sætte sig i en lænestol, med benene oppe på en skammel. Væsken kan ikke flytte sig op imod tyngden.

Det er VIGTIGT at du ligger ned, med hjerteniveau lavest. Dvs. du skal IKKE have en stor hovedpude under hovedet, men gerne en pude under bagdelen og benene. Hvis du på grund af den store mave ikke kan ligge på ryggen, kan du sagtens ligge på siden. Du skal bare ligge en pude eller dyne imellem benene, så det øverste ben ligger højere end hjerteniveau. Husk at skifte side, hvis du ligger på siden, så begge sider af kroppen får hjælp til at komme af med ekstra væske.

Tag så 10 dybe vejrtrækninger, for at sætte gang i væsken i bækkenet. Vip derefter med fødderne, og slut af med 10 dybe vejrtrækninger igen.

Det hjælper absolut ingen ting at sætte sig i en lænestol, med benene oppe på en skammel.

Den vigtigste venepumpeøvelse er at ligge rigtigt, og tage dybe vejrtrækninger. Lig gerne i 20 min., flere gange i løbet af dagen.

Bonus info:

Gravide og ikke gravide, som oplever at de skal op af sengen og tisse mange gange i de første timer af natten, får også gavn af at lave venepumpeøvelser om aftenen. Lav øvelserne et par timer før sengetid, så slipper kroppen for, først at arbejde alt den ekstra væske ud af kroppen, når man om aftenen lægger sig ned for at sove.

Skriv dig op til nyhedsbrevet, hvis du ønsker dig flere tips til en god graviditet, og viden om bækkenbunden efter fødsel