En slap bækkenbundsmuskel, en dårligt koordineret bækkenbund eller en overspændt bækkenbund kan alle være årsag til, at løbeturen bliver til en pinlig affære.

Den gode nyhed er, at det i de fleste tilfælde godt kan lade sig gøre at træne sig ud af inkontinens problemet.

Jeg ser flere og flere i min klinik med inkontinens i forbindelse med løbeture, nu da det er blevet vildt populært at tage løbeskoene på og løbe mange kilometer.

Du kan gå til din egen læge og få undersøgt knibefunktionen. Mange læger konstaterer ud fra et enkelt undersøgt knib, om det er godt eller skidt, og giver så  instrukser i at lave en masse knibeøvelser. MEN der er utroligt mange, der jo allerede før de tog til lægen, har forsøgt at lave en MASSE knibeøvelser, men uden succes. Derfor kan beskeden fra lægen virke meget nedslående på mange, fordi de ikke er klar over hvad de ellers kan gøre…..og det ved lægen i mange tilfælde desværre heller ikke.
Der er rigtig mange, der lever med inkontinens, uden at have viden om, eller troen på, at det er muligt at komme af med problemet. Det er ikke tilfredsstillende at skulle ty til bleer og i værste fald operation.

Opgiv ikke løb pga. ufrivillig lækage, men beslut dig for at gøre noget ved problemet. Der er hjælp at hente, og den er meget simpel og ligetil.

Find en fysioterapeut der er specialuddannet til at undersøge og vejlede i bækkenbundstræning. Vi er specielt uddannede, til at hjælpe med, at finde ud af, om din bækkenbund mangler styrke, udholdenhed, koordination, eller om den er alt for spændt, til at kunne klare en hel løbetur, uden at give op. Der skal ofte ikke mere end 3-4 konsultationer til, for at få bækkenbunden på rette kurs igen, så bestil en tid hos gynobs fysioterapeut Dorte Kildegaard, eller find en behandler i nærheden af dig på gynobshjemmesiden.