Kvinder med underlivssmerter og ubalancer i underlivet, kan have svært ved at få børn. Det skyldes sandsynligvis nedsat blodgennemstrømning og nedsat bevægelighed af underlivets organer.

Når jeg læser det, så giver det fuldstændig og fantastisk god mening, men lad mig være hudløst ærlig.

Jeg har i mange år arbejdet med kvinder, der af den ene eller den anden grund har smerter i bækken og underlivsregion. Jeg har hjulpet dem med at få løsnet op for alle deres spændinger, og på nogle også arbejdet med arvævsbehandling. Når jeg nu tænker mig rigtigt godt om, så er der faktisk flere af disse kvinder der har fortalt mig at de ikke kan få børn, eller at de er i fertilitetsbehandling.

MEN der er altså først for NYLIG, for sådan ca.  3-4 mdr. siden da jeg  læste om Jennifer Mercier og hendes tilgang til behandling af kvinder der har fertilitetsproblemer at jeg opdagede og blev klar over, at der da selvfølgelig er en god forbindelse imellem de to problematikker.

Der er lidt træls at skulle indrømme det, men nu hvor 10-øren er faldet, så har jeg tænkt mig at gøre alt hvad jeg kan, for at udbrede budskabet om fertilitetsfremmende fysioterapi. Jeg har allerede startet de første fertilitetspatienter op, og elsker tanken om at hjælpe kvinder der har fertilitetsproblemer, på den mest skånsomme og holistiske måde jeg kan forestille mig.

Fertilitetsfremmende fysioterapi lægger meget vægt på at skabe god blodgennemstrømning og god bevægelighed i underlivets organer. Selve den manuelle behandlingen foregår på mave, ryg og balder, så man beholder altså underbukserne på ved denne behandling;-)

Godt blodflow og bevægelighed er en betingelse for liv

Problemer med blodflow og bevægelighed af underlivets organer er en, indtil nu, ret overset problematik hos mange kvinder der lider af:

 • Muskelspændinger
 • PCOS (polycystisk ovarie syndrom)
 • Endometriose
 • Arvæv efter operationer
 • Udeblivelse af menstruation
 • Uforklarlig infertilitet

Medicinsk fertilitetsbehandling er en nødvendig løsning for mange, men jeg tænker at de fleste kvinder sandsynligvis vil vælge den mere skånsomme tilgang først. Behandling hos en fysioterapeut øger blodgennemstrømningen i vævet og giver bedre mobilitet til underlivets organer, og i flere tilfælde også en større chance for et positivt resultat. Der er ingen negative bivirkninger ud over lidt ømhed i muskulaturen, men der kan derimod godt være positive bivirkninger i form af:

 • Øget velvære
 • En bedre kropsfornemmelse
 • Færre smerter…især i forbindelse med menstruation
 • Større glæde ved egen krop
 • m.fl.

Hvor effektiv er Mercier Therapy så egentlig?

Jennifer Mercier har brugt 4 år på at lave et studie, hvor hun inkluderede 48 kvinder i alderen 28 – 42 år. Der var ingen frasortering af nogle kvinder. Alle kvinder uanset diagnose eller tidligere maveoperationer var inkluderet i studiet.  Kvinderne modtog Mercier Therapy og blev grundigt instrueret i at monitorere deres egen cyklus.

18 kvinder blev gravide inden for 6 mdr.

22 kvinder blev gravide indefor 1 år.

8 kvinder blev ikke gravide.

af de gravide brugte 32 af kvinderne udelukkende mercier therapy, 6 af kvinderne brugte Mercier therapy i kombination med IVF, og de sidste 2 brugte mercier therapy i forbindelse med insemination.

Det er en succesrate på 83 %, og efter min bedste overbevisning et helt fantastisk resultat. Der er aldrig nogen 100% garanti, og det vil jeg gerne slå fast med 7 tommer søm, men jeg kan virkelig godt lide de odds, som denne skånsomme behandling giver.

Fertilitesbehandling hos Fysioterapeut Dorte Kildegaard

Jeg er uddannet Mercier Therapist af Jennifer Mercier, og har i de efterfølgende år siden 2014 taget mange forskellige kurser inden for behandling af underlivsudfordringer der kan medføre nedsat fertilitet. Overvejer du fertilitetsbehandling, så kan du læse mere om her. Du er også velkommen til at kontakte mig pr. mail eller telefon, og jeg vil gøre hvad jeg kan for at svare på dine spørgsmål.